To personer med kort og pandelampe i skumringen ved hav

Orbital Adventure Racing sætter fokus på spørgsmålet om vand

Eventyrløb og verdens akutte vandmangel har én tydelig ting til fælles. Begge involverer et kapløb mod tiden. Det vil Team Orbital Adventure Racing markere ved at gøre spørgsmålet om vand til et ekstra medlem af holdet.

Bolaget har fått stor uppmärksamhet för sin första produkt – världens första cirkulära dusch som möjliggör betydande besparingar av vatten och energi - och har ökat sin omsättning med 100% för tredje året i rad.

Orbital Adventure Racing sætter fokus på spørgsmålet om vand

May 19, 2021

Eventyrløb og verdens akutte vandmangel har én tydelig ting til fælles. Begge involverer et kapløb mod tiden. Det vil Team Orbital Adventure Racing markere ved at gøre spørgsmålet om vand til et ekstra medlem af holdet.

Den 5. juni 2021 deltager de i Nordic Islands Adventure Race, en konkurrence, hvor gode vandvaner er en vigtig succesfaktor.

En global udfordring, der kræver nye løsninger

Manglen på ferskvand er et stigende problem på verdensplan. I de værst ramte områder forårsager vandmangel tørke og hungersnød. I Sverige kæmper vi med lave grundvandsniveauer og brønde, der tørrer ud. Orbital Systems har en vision om et helt nyt syn på vandforbrug, hvor genbrug af vand  i stor skala hjælper med forsyningen i verden.

Når Orbital Adventure Racing-teamet deltager i konkurrencer, rejser de ofte gennem områder, hvor adgangen til ferskvand er begrænset. Det kræver, at de sparer på deres egne ressourcer ved hjælp af omhyggelig planlægning, opfindsomhed og samarbejde – præcis det, der er brug for til at løse den globale udfordring med vand. Sammen med Orbital ønsker de at bidrage til at fremskynde udviklingen.

Fire personer padler i to kanoer i skumringslys

Med vand som drivkraft

Björn Rydvall er holdkaptajn for Team Orbital og driver også en virksomhed, der har specialiseret sig i vandkvalitet og miljømål. Björn ser samarbejdet med Orbital Systems som et naturligt skridt i sit eget engagement i spørgsmålet om vand, men også som en drivkraft for hele holdet. Håbet er,  at opmærksomheden omkring holdet kan gøre, at flere mennesker får øjnene op  for smartere måder at bruge vand på. I filmen nedenfor fortæller tidligere og nuværende holdmedlemmer om, hvordan manglen på ferskvand er et åbentlyst  problem for dem, i dobbelt forstand.

Følg Team Orbital under Nordic Islands Adventure Race

Team Orbital er et af verdens mest succesfulde hold indenfor adventure racing og har vundet både sølv og guld i verdensmesterskaberne. Fra den 5. juni deltager de i Nordic Islands Adventure Race, som løber over flere dage og mellem forskellige øer i Stockholms skærgård.

Global forandring starter under bruseren

Over hele verden har man længe fokuseret på at finde nye måder at omdanne saltvand til ferskvand på for at imødekomme behovene hos en voksende befolkning. Men det er ikke nok. Derfor er vi nødt til at udnytte det ferskvand, der er til rådighed, bedre. Allerede i dag kan du bidrage til denne udvikling. Orbital Shower er baseret på en avanceret cirkulær teknologi, der sparer op til 90 % vand og 80 % energi uden at gå på kompromis med komfort og design. Med Orbital Shower kan du ganske enkelt skabe en ny god vandvane.

“Vi är väldigt glada att ledande fastighetsägare och utvecklare ser så tydliga fördelar med vår teknologi, att de väljer att inte bara köpa våra produkter utan även investera i bolaget. Med ökande vattenbrist globalt och energipriser som rusar finns ett uppenbart momentum för Orbital och våra lösningar för att spara vatten och energi utan att kompromissa med komforten. Denna investering ger oss möjlighet att skala upp kommersiellt och öka takten i att få världen att använda vatten smartare”

Mehrdad Mahdjoubi, grundare och VD

Hälften av energiförbrukningen i ett normalhushåll går åt till att värma vatten för dusch och bad. I en traditionell dusch värms vattnet för att användas en enda gång innan det spolas ut i avloppet. Orbital Shower är världens första cirkulära dusch. Den renar och återcirkulerar vattnet i realtid med en mer exakt styrning av vattentryck och temperatur. Detta kan spara upp till 90% av vattnet och upp till 80% av energin jämfört med en traditionell dusch.

Orbital Shower är en revolutionerande lösning som finns tillgänglig för kunder redan idag och är den första i raden av produkter från Orbital Systems.

ABG Sundal Collier har agerat finansiell rådgivare åt ORBITAL SYSTEMS INC.i investeringsrundan.

Information og pressehenvendelser

May 19, 2021

Del denne artikel