Hotelværelse med Orbital Shower på hotellet Guldsmeden

Orbital Shower er snak i byen blandt gæsterne

For Guldsmeden var Orbital Shower et oplagt valg på et tidligt tidspunkt. Hotelkædens koncept "urban eco resort" passede perfekt til Orbtal Showers kompromisløse tilgang til komfort kombineret med bæredygtighed.

Bolaget har fått stor uppmärksamhet för sin första produkt – världens första cirkulära dusch som möjliggör betydande besparingar av vatten och energi - och har ökat sin omsättning med 100% för tredje året i rad.

Orbital Shower er snak i byen blandt gæsterne

Sep 27, 2021

For Guldsmeden var Orbital Shower et oplagt valg på et tidligt tidspunkt. Hotelkædens koncept "urban eco resort" passede perfekt til Orbtal Showers kompromisløse tilgang til komfort kombineret med bæredygtighed.

Orbital Shower blev først installeret på Guldsmeden Axel i København. Efter den varme modtagelse af hotellets gæster var det en selvfølge at fortsætte med at vælge Orbital Shower til flere af hotellerne i Guldsmeden-kæden.

Pionerer inden for økologisk gæstfrihed

Guldsmeden er en hotelkæde, der blev grundlagt i 1999 i Aarhus af Sandra og Marc Weinert. Da de skabte konceptet, lod de helt og holdent deres egne værdier styre designet. Med en forkærlighed for bæredygtige naturmaterialer og en passion for økologi og en sund livsstil skabte parret et unikt koncept fra starten. Det var noget, der kom naturligt for dem, og det var på ingen måde en bevidst markedsstrategi.

Et stykke inde i 00'erne serverede Gulsmeden-hotellerne næsten udelukkende økologisk mad, længe før andre aktører rigtigt begyndte at vågne op. Det var først i 2009, at andre virksomheder begyndte at indse værdien af at profilere sig mere bæredygtigt og økologisk. På det tidspunkt begyndte Guldsmeden at indse, at de havde skabt et både unikt og aktuelt koncept, som de burde begynde at bruge tydeligere i deres markedsføring.

Badeværelse med grønne fliser, hvid bruser, trækommode og håndvask af sten

Gæsterne elsker den høje komfort

Orbital Shower – et oplagt valg

Med målet om at blive den mest bæredygtige aktør i hotelbranchen begyndte de at se på, hvordan de kunne indføre endnu flere miljøvenlige løsninger på deres hoteller. En af dem, der fangede deres opmærksomhed, var Orbital Shower, et cirkulært brusesystem, der sparer op til 90 % vand og op til 80 % energi. Ud over besparelserne var det den høje komfort, der føltes klokkekar – det passede perfekt til Guldsmedens egen ambition om at tilbyde en bæredygtig oplevelse uden på nogen måde at gå på kompromis med kvalitet eller komfort.

Allerede i 2018 blev der installeret 8 Orbital Shower på Hotel Axel i København. De sparer i gennemsnit 42-65 liter vand og bruger 55-57 % mindre energi end en almindelig bruser.

Hotelværelse med himmelseng i træ

Gæsterne elsker den høje komfort

Ud over at spare på vand og energi er bruserne også blevet en  del af hotelkædens markedsføring og et ægte samtaleemne blandt gæsterne.

– Der er nok ingen gæster, der ikke reagerer positivt. Receptionen får masser af kommentarer om, hvor fedt det er, at vi som hotel også er på forkant med teknologiske løsninger på miljøområdet. For slet ikke at tale om komforten – alle synes, det er fantastisk, at man kan være miljøsmart og samtidig tage et rigtig dejligt varmt bad, fortæller Kirsten  Aggersborg, PR- og kommunikationschef, Guldsmeden Hotels.

I dag har Guldsmeden hoteller i flere nordeuropæiske hovedstæder, på den franske riviera og i Aarhus, hvor det hele engang startede på netop Guldsmedgade, hvilket har givet hotellerne deres navn. Under pandemien har Guldsmeden, ligesom andre hoteller, haft det meget hårdt. Københavns 5 Guldsmeden-hoteller har været helt lukket i en periode og er for nylig begyndt at skiftes til at holde åbent. Men snart åbner et af flagskibene igen – Guldsmeden Bryggen på Islands Brygge, som har flere værelser, hvor der er installeret en Orbital Shower.


Hotellobby med lædersofaer og farvestrålende lamper
“Vi är väldigt glada att ledande fastighetsägare och utvecklare ser så tydliga fördelar med vår teknologi, att de väljer att inte bara köpa våra produkter utan även investera i bolaget. Med ökande vattenbrist globalt och energipriser som rusar finns ett uppenbart momentum för Orbital och våra lösningar för att spara vatten och energi utan att kompromissa med komforten. Denna investering ger oss möjlighet att skala upp kommersiellt och öka takten i att få världen att använda vatten smartare”

Mehrdad Mahdjoubi, grundare och VD

Hälften av energiförbrukningen i ett normalhushåll går åt till att värma vatten för dusch och bad. I en traditionell dusch värms vattnet för att användas en enda gång innan det spolas ut i avloppet. Orbital Shower är världens första cirkulära dusch. Den renar och återcirkulerar vattnet i realtid med en mer exakt styrning av vattentryck och temperatur. Detta kan spara upp till 90% av vattnet och upp till 80% av energin jämfört med en traditionell dusch.

Orbital Shower är en revolutionerande lösning som finns tillgänglig för kunder redan idag och är den första i raden av produkter från Orbital Systems.

ABG Sundal Collier har agerat finansiell rådgivare åt ORBITAL SYSTEMS INC.i investeringsrundan.

Information og pressehenvendelser

Sep 27, 2021

Del denne artikel