Aktivitetshus med grøn græsplæne

Orbital Shower i et unikt aktivitetshus

I foråret 2022 åbner Mötesplats Stöcke, et alsidigt aktivitetshus på 2.500 kvadratmeter uden for Umeå, hvor lokale kræfter er gået sammen for at inspirere børn og unge til at bryde deres stillesiddende livsstil og gøre bevægelse til en større del af deres hverdag.

Bolaget har fått stor uppmärksamhet för sin första produkt – världens första cirkulära dusch som möjliggör betydande besparingar av vatten och energi - och har ökat sin omsättning med 100% för tredje året i rad.

Orbital Shower i et unikt aktivitetshus

Jul 14, 2021

I foråret 2022 åbner Mötesplats Stöcke, et alsidigt aktivitetshus på 2.500 kvadratmeter uden for Umeå, hvor lokale kræfter er gået sammen for at inspirere børn og unge til at bryde deres stillesiddende livsstil og gøre bevægelse til en større del af deres hverdag.

Mødestedets vision er at stimulere bevægelse, sundhed, læring, kreativitet og bæredygtig udvikling. Nu, hvor aktivitetshusets omklædningsrum tager form, var det naturligt at vælge Orbital Shower – verdens første virkelig bæredygtige brusesystem.

Et mødested for bæredygtig sundhed og miljø

I dag bevæger børn og unge sig meget mindre end for 20 år siden, og på lang sigt fører stillesiddende adfærd til et dårligere alment helbred og en øget risiko for velfærdssygdomme. Initiativtagerne til Mötesplats  Stöcke ville gøre noget ved dette, hvilket var udgangspunktet for det alsidige aktivitetshus, der nu opføres med idrætshal, gymnastiksal, udendørs miljøer og fællesarealer, der alle er designet til at fremme bevægelse og sundhed – men også med et stærkt miljømæssigt fokus.

Med så mange muligheder for bevægelse vil der blive svedt en del på Mötesplats Stöcke. Der er derfor lagt stor vægt på friske og funktionelle  omklædningsrum, hvor der nu vil blive installeret 19 styk Orbital Shower.


– Bæredygtig tænkning fra alle vinkler er grundlæggende for  Mötesplats Stöcke. Vi stræber efter at træffe de mest miljøbevidste valg og  ønsker at være et banebrydende eksempel, når det gælder bæredygtigt byggeri. Orbital Shower tager bæredygtighed et skridt videre, fortæller Linn Alexandersson fra Mötesplats Stöcke.

Det innovative og bæredygtige brusesystem fra Orbital Systems reducerer vandforbruget med op til 90 % og energiforbruget med op til 80 % sammenlignet med en almindelig bruser. Der vil blive sparet en masse vand, energi og penge fra dag ét, når Mötesplats Stöcke slår dørene op i foråret 2022.

Linn Alexandersson fortsætter:
– Vi ønsker at formidle, at vand ikke er en uendelig ressource, og besøgende og skoleelever vil nu kunne opleve de positive virkninger, som  Orbital Systems' produkter har på vandforbruget. Vi håber også, at bruserne vil bidrage til at øge interessen for klima- og miljøspørgsmål i almindelighed.

Kropslig dannelse sætter fart i hele lokalsamfundet

Mötesplats Stöcke er udviklet ud fra en metode kaldet kropslig dannelse, som er baseret på en holistisk tilgang til bevægelse og sundhed. Målet med mødestedet er også at skabe en arena, hvor hele lokalsamfundet kan samles og mødes, hvilket giver projektet en dimension af social bæredygtighed ud over de sundhedsmæssige og miljømæssige fordele. Installationen af de 19 Orbital Shower er med til at gøre Mötesplats Stöcke til det første bæredygtige officielle mødested i Västerbotten.

“Vi är väldigt glada att ledande fastighetsägare och utvecklare ser så tydliga fördelar med vår teknologi, att de väljer att inte bara köpa våra produkter utan även investera i bolaget. Med ökande vattenbrist globalt och energipriser som rusar finns ett uppenbart momentum för Orbital och våra lösningar för att spara vatten och energi utan att kompromissa med komforten. Denna investering ger oss möjlighet att skala upp kommersiellt och öka takten i att få världen att använda vatten smartare”

Mehrdad Mahdjoubi, grundare och VD

Hälften av energiförbrukningen i ett normalhushåll går åt till att värma vatten för dusch och bad. I en traditionell dusch värms vattnet för att användas en enda gång innan det spolas ut i avloppet. Orbital Shower är världens första cirkulära dusch. Den renar och återcirkulerar vattnet i realtid med en mer exakt styrning av vattentryck och temperatur. Detta kan spara upp till 90% av vattnet och upp till 80% av energin jämfört med en traditionell dusch.

Orbital Shower är en revolutionerande lösning som finns tillgänglig för kunder redan idag och är den första i raden av produkter från Orbital Systems.

ABG Sundal Collier har agerat finansiell rådgivare åt ORBITAL SYSTEMS INC.i investeringsrundan.

Information og pressehenvendelser

Jul 14, 2021

Del denne artikel