Idrætshal med et skilt, hvor der står Rocklunda på

Rocklundas nye hytteby får Orbital Shower

Nu er Rocklunda Fastigheter i gang med deres næste store projekt, som også involverer Orbital Shower. De er i øjeblikket ved at bygge 21 overnatningshytter. Der bliver i alt mere end 150 sengepladser, som kan bruges til midlertidig overnatning ved arrangementer eller til større grupper på gennemrejs

Bolaget har fått stor uppmärksamhet för sin första produkt – världens första cirkulära dusch som möjliggör betydande besparingar av vatten och energi - och har ökat sin omsättning med 100% för tredje året i rad.

Rocklundas nye hytteby får Orbital Shower

Mar 9, 2022

Nu er Rocklunda Fastigheter i gang med deres næste store projekt, som også involverer Orbital Shower. De er i øjeblikket ved at bygge 21 overnatningshytter. Der bliver i alt mere end 150 sengepladser, som kan bruges til midlertidig overnatning ved arrangementer eller til større grupper på gennemrejs

. Den erklærede idé er også, at Rocklunda skal bruge sit stærke brand til at skubbe deres besøgende i en positiv retning, når det gælder om at træffe mere bæredygtige beslutninger.

Klimapositiv inden 2030

Rocklunda i Västerås er Sveriges største samlede idrætsanlæg med både indendørs og udendørs arenaer, ridehal, skispor, motionsbaner og træningslokaler. Det er også et ejendomsselskab med et meget tydeligt bæredygtighedsarbejde.

Energieffektivisering var i fokus for Rocklunda indtil 2018, hvor de skiftede til en bredere tilgang, så de nu arbejder hen mod Agenda 2030 og de 17 globale bæredygtighedsmål. Det meget ambitiøse mål er nu at være et klimapositivt Rocklunda senest i 2030.

Den første aktivitet i arbejdet med ansvarlig brug af vand blev at gennemføre et pilotprojekt i 2018 med fire Orbital Shower i Friskis & Svettis-træningslokalerne.

– Vi havde i alt 200 brusere på det tidspunkt og brugte utroligt meget vand. Da vi havde installeret de nye modeller af Orbital Shower hos  Friskis & Svettis, havde vi, allerede efter de første 8 måneder, sparet omkring 150.000 liter vand, fortæller Björn Sandvall, teknisk chef hos Rocklunda Fastigheter.

Nu er Rocklunda Fastigheter i gang med det næste store projekt, som også involverer Orbital Shower.

– Vi er i øjeblikket ved at bygge 21 hytter til overnatning. Der vil være i alt over 150 sengepladser, som kan bruges til midlertidig indkvartering ved arrangementer eller til større grupper, der er på gennemrejse. Hyttebyen bliver en rigtig god tilføjelse til Rocklunda, for nu kan vi tilbyde et lokalt overnatningsalternativ med ansvarligt forbrug af vand ved alle de store idrætscups, som Rocklunda er så kendt for, fortsætter Björn.

De 21 hytter bliver alle udstyret med badeværelser, der får hvert deres Orbital Shower. Den model, Rocklunda har valgt at installere, er Orbital Shower Panel i mat hvid.

Hytteby med fire røde træhuse

Lige nu er Rocklunda en af tre nominerede til Västerås'  bæredygtighedspris, og vinderen vil blive præsenteret den 17. marts. Björn tror, at de er blevet nomineret til prisen på grund af bredden i Rocklundas bæredygtighedsarbejde. De ser på alle de globale bæredygtighedsmål – alt fra biodiversitet og produktion af deres egen bæredygtige energi til ligestillingsmål. Og de gør det for alvor, det er ikke bare snak, men de handler helt konkret.

– Hvis én procent af vores besøgende bliver interesseret i de bæredygtige løsninger, vi bruger, og f.eks. begynder at se på muligheden for at installere solpaneler eller Orbital Shower i deres hjem, så er vi nået meget langt, slutter Björn.

Mand i orange skjorte foran lagerbygning og Orbital Shower Control Dial

“Vi är väldigt glada att ledande fastighetsägare och utvecklare ser så tydliga fördelar med vår teknologi, att de väljer att inte bara köpa våra produkter utan även investera i bolaget. Med ökande vattenbrist globalt och energipriser som rusar finns ett uppenbart momentum för Orbital och våra lösningar för att spara vatten och energi utan att kompromissa med komforten. Denna investering ger oss möjlighet att skala upp kommersiellt och öka takten i att få världen att använda vatten smartare”

Mehrdad Mahdjoubi, grundare och VD

Hälften av energiförbrukningen i ett normalhushåll går åt till att värma vatten för dusch och bad. I en traditionell dusch värms vattnet för att användas en enda gång innan det spolas ut i avloppet. Orbital Shower är världens första cirkulära dusch. Den renar och återcirkulerar vattnet i realtid med en mer exakt styrning av vattentryck och temperatur. Detta kan spara upp till 90% av vattnet och upp till 80% av energin jämfört med en traditionell dusch.

Orbital Shower är en revolutionerande lösning som finns tillgänglig för kunder redan idag och är den första i raden av produkter från Orbital Systems.

ABG Sundal Collier har agerat finansiell rådgivare åt ORBITAL SYSTEMS INC.i investeringsrundan.

Information og pressehenvendelser

Mar 9, 2022

Del denne artikel
Ved at klikke på "Acceptér" accepterer du lagring af cookies på din enhed for at forbedre hjemmesidens navigation, analysere brugen af hjemmesiden og hjælpe med vores marketingindsats. Se vores privatlivspolitik for mere information.