Mand i jakkesæt ved en vandbesparende bruser

Tunge ejendomsselskaber investerer i Orbital

ORBITAL har sikret sig 23 millioner USD i en målrettet nyemission. Virksomheden har fået stor opmærksomhed for sit første produkt – verdens første cirkulære bruser, der giver mulighed for betydelige vand- og energibesparelser – og har for tredje år i træk øget sin omsætning med 100 %.

Bolaget har fått stor uppmärksamhet för sin första produkt – världens första cirkulära dusch som möjliggör betydande besparingar av vatten och energi - och har ökat sin omsättning med 100% för tredje året i rad.

Tunge ejendomsselskaber investerer i Orbital

Jan 26, 2022

ORBITAL har sikret sig 23 millioner USD i en målrettet nyemission. Virksomheden har fået stor opmærksomhed for sit første produkt – verdens første cirkulære bruser, der giver mulighed for betydelige vand- og energibesparelser – og har for tredje år i træk øget sin omsætning med 100 %.

Investeringen skal bruges til at fremskynde den kommercielle ekspansion og udvide produktudbuddet.

Det næste Orbital-produkt lanceres i 2022

Investeringen vil yderligere etablere Orbital som de eneste på markedet, der kan tilbyde et reduceret vand- og energiforbrug uden at gå på kompromis med brugerkomforten. Det næste Orbital-produkt bliver lanceret i 2022.

De nye investorer omfatter førende spillere inden den nordiske ejendomsbranche såsom K2A, M2 Asset Management AB, Stena AB, Polar Growth AB (del af Polar StructureAB) og Vatio AB, mens eksisterende investorer, der deltager, omfatter Niklas Zennström (bestyrelsesmedlem), Peter Carlsson  (bestyrelsesmedlem), Investment AB Öresund, Philian AB, Formica Ventures AB  og C. Ehrnrooth Family Office.

– Vi er meget glade for, at førende ejendomsejere og -udviklere ser så klare fordele ved vores teknologi, at de vælger ikke blot at købe  vores produkter, men også at investere i virksomheden. Med stigende vandmangel på verdensplan og kraftigt stigende energipriser er der et klart  momentum for Orbital og vores løsninger til at spare vand og energi uden at  gå på kompromis med komforten. Denne investering gør det muligt for os at opskalere kommercielt og fremskynde arbejdet med at få verden til at bruge vand smartere, siger Mehrdad Mahdjoubi, grundlægger og administrerende direktør.

Halvdelen af energiforbruget i en typisk husstand går til opvarmning af vand til brusebad og bad. I en traditionel bruser opvarmes vandet til kun at blive brugt én gang, inden det skylles ud i afløbet. Orbital Shower er verdens første cirkulære bruser. Den renser og recirkulerer vandet i realtid med en mere præcis styring af vandtryk og -temperatur. Dette kan spare op til 90 % af vandet og op til 80 % af energien sammenlignet med en traditionel bruser.


Orbital Shower er en revolutionerende løsning, som er tilgængelig for kunder allerede i dag, og den første i rækken af produkter fra Orbital Systems.

Fingeren peger på et hvidt og blåt kontrolpanel med teksten 91.3 litres saved

“Vi är väldigt glada att ledande fastighetsägare och utvecklare ser så tydliga fördelar med vår teknologi, att de väljer att inte bara köpa våra produkter utan även investera i bolaget. Med ökande vattenbrist globalt och energipriser som rusar finns ett uppenbart momentum för Orbital och våra lösningar för att spara vatten och energi utan att kompromissa med komforten. Denna investering ger oss möjlighet att skala upp kommersiellt och öka takten i att få världen att använda vatten smartare”

Mehrdad Mahdjoubi, grundare och VD

Hälften av energiförbrukningen i ett normalhushåll går åt till att värma vatten för dusch och bad. I en traditionell dusch värms vattnet för att användas en enda gång innan det spolas ut i avloppet. Orbital Shower är världens första cirkulära dusch. Den renar och återcirkulerar vattnet i realtid med en mer exakt styrning av vattentryck och temperatur. Detta kan spara upp till 90% av vattnet och upp till 80% av energin jämfört med en traditionell dusch.

Orbital Shower är en revolutionerande lösning som finns tillgänglig för kunder redan idag och är den första i raden av produkter från Orbital Systems.

ABG Sundal Collier har agerat finansiell rådgivare åt ORBITAL SYSTEMS INC.i investeringsrundan.

Information og pressehenvendelser

Jan 26, 2022

Del denne artikel