Udsigt fra træhus i skumringen

Vildmarkshotel sparer vand og energi

Det er svært at forestille sig noget mere fantasifuldt end Treehotels træhuse. Den lille landsby Harads, der ligger ca. 100 km fra Luleå Lufthavn, er blevet lidt af et centrum for førsteklasses naturturisme.

Bolaget har fått stor uppmärksamhet för sin första produkt – världens första cirkulära dusch som möjliggör betydande besparingar av vatten och energi - och har ökat sin omsättning med 100% för tredje året i rad.

Vildmarkshotel sparer vand og energi

Nov 21, 2021

Det er svært at forestille sig noget mere fantasifuldt end Treehotels træhuse. Den lille landsby Harads, der ligger ca. 100 km fra Luleå Lufthavn, er blevet lidt af et centrum for førsteklasses naturturisme.

Midt i den storslåede natur med Lule-elven og kilometerlange skove som baggrund får du pludselig øje på en samling træhuse med et design, som du aldrig har set før.

Fra en enkelt start til et livsstilskoncept

Treehotel blev skabt af en enkel grund: Kent og Britta Lindvall ønskede ikke at skulle forlade deres elskede hjemby og arbejde et andet sted. Den naturlige løsning var at skabe deres egen beskæftigelse på stedet. Det startede som et enklere gæstehus og er gennem årene vokset og har forandret sig fra en relativ enkel virksomhed til et luksuriøst livsstilskoncept med innovativt design som sit kendetegn.

I løbet af årene er der kommet nye træhuse til et efter et, og Treehotel har tiltrukket sig mere og mere opmærksomhed, ikke mindst internationalt. Det sker samtidig med, at fokusset på bæredygtighed og en totaloplevelse, der både omfatter eventyr og gastronomi, er blevet tydeligere. De første træhuse blev designet af Kents venner, tre anerkendte arkitekter, som straks tændte på idéen om et designhotel midt i vildmarken. Resultatet blev de første innovative huse: UFO, Mirror cube, Blue cone, Cabin og Birds nest.

Træhus blandt fyrretræer i snelandskab

Bæredygtighed i hver eneste detalje

Treehotel har et klart bæredygtighedsfokus. Alle husene er bygget med teknikker og materialer, der har så lille en klimapåvirkning som muligt. Et eksempel er det økologiske træ, der anvendes til terrasser og gangarealer. I modsætning til traditionelt imprægneret træ er det helt fri for kemiske stoffer. I stedet anvendes der en opvarmningsteknik, som hærder træet og gør det modstandsdygtigt over for vejr og vind.

Husene er også meget velisolerede og udstyret med gulvvarme, lavenergibelysning, eldrevet forbrændingstoilet og det bæredygtige vandsystem  Rukkamoinika, der indeholder 3 liter vand til den basale hygiejne. Selve ellen kommer naturligvis fra lokal vandkraft.

Orbital Shower i 7th house

Det syvende hus, der blev bygget, fik netop navnet 7th house. Det er det hidtil mest storslåede på flere måder – det er større, ligger højere oppe og er endnu mere luksuriøst end sine forgængere. Desuden blev der for første gang installeret en bruser i selve træhuset, og valget faldt naturligvis på Orbital Shower.

7th room har enorme panoramavinduer ud mod elven og ovenlysvinduer i soveværelset, så du kan betragte stjernehimlen eller, hvis du er heldig, det fascinerende nordlys. I midten af bygningen er der en terrasse med et net, der giver dig mulighed for at se helt ned til jorden. Hele træhuset er indrettet med skandinaviske træsorter og tekstiler. En ekstra hyggefaktor er den åbne pejs, der tændes automatisk, når temperaturen når under et vist niveau. Og nej, på trods af at vi er i Norrland, er der  ingen myg – de orker simpelthen ikke at flyve op i denne højde.

“Vi är väldigt glada att ledande fastighetsägare och utvecklare ser så tydliga fördelar med vår teknologi, att de väljer att inte bara köpa våra produkter utan även investera i bolaget. Med ökande vattenbrist globalt och energipriser som rusar finns ett uppenbart momentum för Orbital och våra lösningar för att spara vatten och energi utan att kompromissa med komforten. Denna investering ger oss möjlighet att skala upp kommersiellt och öka takten i att få världen att använda vatten smartare”

Mehrdad Mahdjoubi, grundare och VD

Hälften av energiförbrukningen i ett normalhushåll går åt till att värma vatten för dusch och bad. I en traditionell dusch värms vattnet för att användas en enda gång innan det spolas ut i avloppet. Orbital Shower är världens första cirkulära dusch. Den renar och återcirkulerar vattnet i realtid med en mer exakt styrning av vattentryck och temperatur. Detta kan spara upp till 90% av vattnet och upp till 80% av energin jämfört med en traditionell dusch.

Orbital Shower är en revolutionerande lösning som finns tillgänglig för kunder redan idag och är den första i raden av produkter från Orbital Systems.

ABG Sundal Collier har agerat finansiell rådgivare åt ORBITAL SYSTEMS INC.i investeringsrundan.

Information og pressehenvendelser

Nov 21, 2021

Del denne artikel