Kvinde sidder i en lænestol med en hund på skødet

Cecilia Blankens

I en villa fra 1960'erne lige nord for Stockholm bor Cecilia Blankens med sin mand og tre børn. Cecilia er modejournalist, iværksætter og stifter af skomærket Blankens. Hun har brugt de sidste to år på omhyggeligt at renovere og udstyre det murstenshus, de købte, da de vendte hjem til Stockholm, efter nogen tid i Los Angeles.

Grøn flise og skål på træplade og dyrehud
Grøn mosaik på brusegulv med gulvafløb ved væg

Et af Blanken-familiens badeværelser er nu også udstyret med en Orbital Shower, en del af den bæredygtighedstankegang, der gennemsyrede hele renoveringen.

- Vi har ikke lavet alt om fra bunden, men arbejdet med det, vi har. For eksempel har vi taget træplader ned og genbrugt dem andre steder i huset. Forsøgtet med at genbruge en masse materialer og modernisere uden at foretage for mange indgreb, gik planmässigt. Køkkenet var dog ikke blevet skiftet i 50 år, så det var absolut nødvendigt at sætte et nyt ind. Ellers køber vi det meste brugt, alt fra brødristere til - alt! Det er virkelig unødvendigt bare at købe nyt.

Kvinde med kaffekop i brusebad med sort bruser og hvide flisebelagte vægge

Opdagede Orbital Showers i Californien

- Jeg læste om Orbital Shower for første gang for flere år siden. Jeg boede i Californien på det tidspunkt, og der var sådan en tørke og havde været det i mange år. Jeg vidste ikke dengang, at det var en svensk opfindelse. Min første tanke var, at det lød så indlysende og fedt. Kunne ikke slippe den tanke, siger Cecilia.

Cecilia Blankens i sit nye Orbital-badeværelse

Cecilia Blankens
- Planen var at skabe et rum, som man især i vintermånederne kan bruge til at gøre mørke og kulde til noget lyst og hyggeligt. Nu har vi masser af plads, vi har sauna og bruser, så vi med god samvittighed kan bade længe. Så har vi også børn, som med tiden bliver teenagere. Så føles det luksuriøst at kunne sige "tag et langt brusebad".

Cecilia Blankens

Cecilias bedste tip inden en renovering går ud på at tænke over, hvor mange penge du kan spare ved at købe dine møbler brugt.

- Jeg tror, ​​jeg betalte 50 SEK pr. kvadrat for badeværelsesflisen. Søg altid efter brugt på markedet først, det er utroligt, hvor meget der er på tilbud derude! Så kan du i stedet forkæle dig selv med en drømmebruser som denne. Du får et utroligt lækkert, moderne badeværelse og kan hente omkostningerne ind gennem anden indretning, siger Cecilia.

Sort luge og sort håndbruser på flisevæg

Familien Blankens ser allerede frem til flere bæredygtige projekter. Næste skridt er, at de gerne vil have solceller på huset. Det er et mål og en drøm at være selvforsynende med energi. At have sit eget lille kredsløb.

No items found.
Ved at klikke på "Acceptér" accepterer du lagring af cookies på din enhed for at forbedre hjemmesidens navigation, analysere brugen af hjemmesiden og hjælpe med vores marketingindsats. Se vores privatlivspolitik for mere information.