Et af Blanken-familiens badeværelser er nu også udstyret med en Orbital Shower, en del af den bæredygtighedstankegang, der gennemsyrede hele renoveringen.
- Vi har ikke lavet alt om fra bunden, men arbejdet med det, vi har. For eksempel har vi taget træplader ned og genbrugt dem andre steder i huset. Forsøgtet med at genbruge en masse materialer og modernisere uden at foretage for mange indgreb, gik planmässigt. Køkkenet var dog ikke blevet skiftet i 50 år, så det var absolut nødvendigt at sætte et nyt ind. Ellers køber vi det meste brugt, alt fra brødristere til - alt! Det er virkelig unødvendigt bare at købe nyt.
- Jeg læste om Orbital Shower for første gang for flere år siden. Jeg boede i Californien på det tidspunkt, og der var sådan en tørke og havde været det i mange år. Jeg vidste ikke dengang, at det var en svensk opfindelse. Min første tanke var, at det lød så indlysende og fedt. Kunne ikke slippe den tanke, siger Cecilia.
Cecilia Blankens i sit nye Orbital-badeværelse
- Planen var at skabe et rum, som man især i vintermånederne kan bruge til at gøre mørke og kulde til noget lyst og hyggeligt. Nu har vi masser af plads, vi har sauna og bruser, så vi med god samvittighed kan bade længe. Så har vi også børn, som med tiden bliver teenagere. Så føles det luksuriøst at kunne sige "tag et langt brusebad".
Cecilia Blankens
Cecilias bedste tip inden en renovering går ud på at tænke over, hvor mange penge du kan spare ved at købe dine møbler brugt.
- Jeg tror, jeg betalte 50 SEK pr. kvadrat for badeværelsesflisen. Søg altid efter brugt på markedet først, det er utroligt, hvor meget der er på tilbud derude! Så kan du i stedet forkæle dig selv med en drømmebruser som denne. Du får et utroligt lækkert, moderne badeværelse og kan hente omkostningerne ind gennem anden indretning, siger Cecilia.
Familien Blankens ser allerede frem til flere bæredygtige projekter. Næste skridt er, at de gerne vil have solceller på huset. Det er et mål og en drøm at være selvforsynende med energi. At have sit eget lille kredsløb.