Pojke som håller i rep på klättervägg

Mødested Stöcke

I foråret 2022 åbnede Mødested Stöcke, en 2.500 kvadratmeter stor multifunktionsbygning uden for Umeå. Mødestedets vision er at stimulere bevægelse, sundhed, læring, skabelse og bæredygtig udvikling. Derfor var det også naturligt at vælge Orbital Shower – verdens første recirkulerende brusesystem.

Pige hængende på reb gynge
Dreng holder reb på klatrevæg

I dag flytter børn og unge markant mindre end for 20 år siden, og på længere sigt fører inaktivitet til et dårligere helbred og øget risiko for velfærdssygdomme. Det ville initiativtagerne til Mötesplats Stöcke gøre noget ved, som blev startskuddet til et multiaktivitetscenter med idrætshal, fitnesscenter, udemiljøer og fællesrum, der alle er designet til at fremme bevægelse og sundhed – men også med et stærkt miljøfokus. Med så mange muligheder for bevægelse er der meget sved på Mötesplats Stöcke. Der er derfor lagt stor vægt på friske og funktionelle omklædningsrum med Orbital Shower.

Voksne og børn står og kigger i sportshal

Mobilitet i fokus

Mødested Stöcke er udviklet ud fra en metode kaldet wealth of movement, som er baseret på et holistisk perspektiv på bevægelse og sundhed. Målet med mødestedet er også at skabe en arena, hvor hele landsbyen kan samles og mødes, hvilket giver projektet en dimension af social bæredygtighed ud over de sundheds- og miljømæssige fordele. Installationen af ​​de 19 Orbital Showers bidrager til at gøre Mødested Stöcke til det første socialt bæredygtige mødested i Västerbotten.

Linn Alexandersson, projektleder Mødested Stöcke
"Vi vil gerne kommunikere, at vand ikke er en uendelig ressource, og besøgende og skoleelever vil nu kunne opleve de positive effekter, Orbital Systems' produkter har på vandforbruget. Vi håber også, at bruserne vil bidrage til øget interesse for klima- og miljøspørgsmål generelt."

Linn Alexandersson, projektleder Mødested Stöcke

Det innovative brusesystem fra Orbital Systems reducerer vandforbruget med op til 90% og energiforbruget med op til 80% sammenlignet med en almindelig bruser. Det er en masse vand, energi og penge, der er sparet lige fra dag ét, da Mødested Stöcke åbnede dørene i foråret 2022.

To mænd taler i et brusebad

- At tænke bæredygtigt fra alle vinkler er grundlæggende for Mødested Stöcke. Vi bestræber os på at træffe så miljøbevidste valg som muligt og ønsker at være et førende eksempel, når det kommer til bæredygtigt byggeri. Orbital Shower tager bæredygtighed et skridt videre, siger Linn Alexandersson hos Mødested Stöcke.

No items found.
Ved at klikke på "Acceptér" accepterer du lagring af cookies på din enhed for at forbedre hjemmesidens navigation, analysere brugen af hjemmesiden og hjælpe med vores marketingindsats. Se vores privatlivspolitik for mere information.